Опасност от падащи камъни по пътищата в Смолянско

Животът

21-06-2014, 10:09

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бъдете внимателни

Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата в Смолянска област, съобщават от Областно пътно управление - Смолян.

Пътните настилки са преобладаващо сухи, но по високите и усойни места има мокри участъци. Времето е слънчево с отлична видимост.

През нощта в службата не са получавали сигнали за инциденти, които да затрудняват движението на моторните превозни средства.

И днес остава въведеното ограничение по направление Михалково – Кричим на километър и половина от границата с Областно пътно управление – Пловдив, където движението да се осъществява в лявата пътна лента, заради падналите там скални маси. Мястото е обозначено с пътни знаци. Ежедневно екипи на Пътната служба продължават да събират паднали единични камъни по това направление, тъй като продължат да се свличат скални късове и по-големите от падналите не се махат от дясната лента, за да спират останалите, които падат.

Продължават ремонтните дейности по няколко направления в Смолянска област. Основно се работи по направление Чепеларе – Рожен – Соколовци. Там е създадена временна организация на движението. Продължават ремонтите дейности и по направления: Пампорово – Стойките, Гоце Делчев – Доспат, Михалково – Кричим и Белица – Загражден./ Фокус