Над 500 балкански танцьори на фестивал в Карнобат

Новините

21-06-2014, 12:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тридневният танцов маратон ще бъде от 26 до 29 юни

Карнобат ще е домакин на Балкански фестивал на изкуствата, който ще посрещне около 200 участници от чужбина и над 300 от страната. Той започва на 26 юни. Традиционните фолклорни изкуства на Югоизточна Европа ще се срещнат с модерните стрийт арт форми като пой, скейтинг, брейк, бийтбокс и хип-хоп.
Фестивалът ще обхване целия град, като събитията ще се случват на 3 различни сцени. Иновативният проект ще даде  рестарт на традиционния за града национален музикален конкурс „С песните на Стайка Гьокова”, като за първи път ще се проведе надсвирване на сватбарски оркестри.  Ще бъде възроден и известният в миналото Карнобатски панаир.
Фестивалът ще започне с Дефиле на всички участници и концерт „Добре дошли“ на 26 юни. На 27-ми ще продължи с Брейк батъл, бийтбокс и надсвирването на сватбарски оркестри. Събота - 28-ми юни, стартира с жонгльори и пой, детска програма, Фолклорни игри на участниците от Турция, Молдова, Македония, Гърция и България, и приключва с рок-концерт. През дните на  Фестивала ще бъдат организирани Часове по майстория, в които всеки желаещ може да се потопи в изяществото и обработката на керамика и грънчарство, плетене на вълнени изделия, бисеро-плетене, дърворезба, кошничарство и др. Изложба на изработеното през дните в Часовете по майстория ще бъде открита в последния ден на фестивала. За  финала е предвидена шоу-програма на фолклорните ансамбли.