Здрав перничанин вкара в употреба бухалката си тази сутрин

Псувни и заплахи рано сутрин в центъра на Перник

Здравеняк с бухалка в ръка се опита да пребие по-слаб от него мъж в центъра на Перник. Грозната сцена се разигра на кръстовището около 9.20 ч. при Руското училище СОУРИЧЕ "Д-р Петър Берон". Тази сутрин близо до блок № 24 двама мъже започнаха да се разправят на висок глас. По - едрият държеше бухалка в ръцете си. Тръгналите на пазар в съботното утро перничани спряха, за да зяпат кавгата.

Едрият мъж се насочи със заплахи към другия участник в разправата, който пък побягна посока хотел "Струма". Здравенякът се отказа да го гони, а по - слабият се върна към него и започна да сипе псувни и заплахи. В това време патрулиращи полицаи пристигнаха на място. При видът им мъжът с бухалката се оттегли. Един от полицаите привика по - слабият, за да го разпита. Другият пък се насочи към трети мъж, който също имаше отношение към разправата.

По непотвърдена информация от свидетели мъжете се разправяли заради жената на единия. Тя работила при другия, а той не й плащал.

След като обясни на полицаите случката третият мъж започна да говори с някого по телефона и да му обяснява за кавгата. Благодарение на бързата намеса на полицаите разправата не прерасна в побой.