Изгоряха тръби за 1 млн. лева, а обвинения няма

Врачанският подпалвач си сменя версията през 5 минути

Все още няма повдигнато обвинение срещу подпалвача на скъпите тръби по водния цикъл на Враца, а следствието продължава със събирането на нови доказателства, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "24 часа".


На 1 май т.г. вечерта пламнаха склад в индустриалната зона на града, в огъня изгоряха над 6 км тръби за близо 1 млн. лв. Ден по-късно полицията залови 25-годишният Диян Неделчев, който бе уличен със запис от охранителнта камера като подпалвач.

На първият си разпит Неделчев казал, че му било платнено, за да подпали тръбите, но после отрече. Пироманът продължава да твърди пред разследващите, че е действал сам и по собствена инициатива. Следствието засега няма годни доказателства за версията, че има поръчител на палежа.

Задържаният, който работел в автомивка до склада с тръбите, не обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража". От окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че все още очакват експертизата за точните щети, които са нанесени при огнения ад и тогава срещу пиромана ще бъде повдигнато обвинение.