Бойко Борисов: Ситуацията в цялата страна е много тежка

Първите две неща, които трябва веднага да се направят, са оценка на щетите и искане на помощ от Брюксел

Ситуацията в цялата страна е много тежка и трябва да се действа бързо. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонна връзка на живо по БНТ.

"Трябва бързо да се правят комисии, да подготвят документи, за да търси търси помощ от ЕК и да започне възстановяването на инфраструктурата и на разрушенията изобщо", заяви Борисов. "Мога да помогна със специалисти", обеща той.

Лидерът на ГЕРБ направи анализ на ситуацията: "Аз виждам две неща, които трябва да се направят веднага – да се оценят щетите, за да се поиска помощ от Брюксел, и най-важното е превенцията или работата по оперативните програми и най-вече програма "Екология".

Запитан за коментар относно ситуацията с Корпоративна търговска банка, той посочи: "Кризата с КТБ е не по-малко бедствие от наводненията, затова, без да политиканствам подкрепих действията на БНБ, макар да закъсня, защото опашките вече се бяха извили.

Предупреждавахме, че така ще се случи и въпреки това "правителството не си мръдна пръста", продължи Бойко Борисов и изрази надежда, че кризата ще приключи с това.