До края на деня ще бъде пуснат тока на максимален брой абонати

Към момента 2500 абонати на Енерго про все още са без електрозахранване. До края на деня очаквам да останат минимален брой. Това заяви за радио Добруджа управителят на Енерго про Стефан Абаджиев. По думите му ситуацията днес е много по-добра от вчера и екипите на дружеството работят навсякъде. Концентрирали сме много голямо количество екипи и техника и работим навсякъде. Няма приоритетни места. Проблемът не е как работим ние а в оттичането на водата. Това бедствие беше специфично. Става дума за наводнение. При това положение не можем да поставим под напрежение нашите линии, защото не сме сигурни, че кабелите са здрави, че няма съоръжения под вода. Това отнема време, обясни Абаджиев. Мога да кажа, че когато водата се понижи до равнище, което да позволява включване, ние ще имаме готовност да подаден електричество на хората, обеща шефът на Енерго Про. По думите му, ако до края на деня времето се задържи топло, ще имат възможност да пуснат тока на максимален брой абонати, пише ИА Добруджа.
Не мога да обещая, че ще успеем да пуснем тока на всички до края на деня, но правим всичко възможно да е на максимално голям брой хора, обясни Абаджиев.
Проблем с електрозахранването в областта има и в село Батово. Там е прекъсната линия – средно напрежение. Причината е отнесен от стихията стълб. Специализирана техника работи за възстановяване на съоръжението и до няколко часа се очаква токът в селото да бъде пуснат.