Организиран е транспорт за доброволци, които искат да помогнат на манастира край "Меден рудник"

Новините

22-06-2014, 00:19

Снимка:

флагман

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Манастирът “Св. Богородица“ е наводнен

Майка Серефима зове: Мили хора помогнете, моля Ви!

Организиран е автобус за доброволци, които искат да се включат в акцията по почистването на манастира "Света Бородица" след потопа, който му причини огромни щети. Манастирът се намира край бургаския комплекс "Меден рудник" и е познат като Аязмото. Обителта пострада сериозно от обилните дъждове, всичко е наводнено, във вода и кал са стаите, параклисите, двора . Доброволци се търсят да бъде разчистен района на Светата обител. Необходима е повече мъжка сила, тъй като работата се оказва трудна. Вчера се се озовали няколко жени с деца, по-късно са дошли и десетина мъже, но поразиите след водната стихия са много.

Днес /неделя/ желаещите могат да пътуват с автобус, който ще тръгне в 10.00 часа от спирката пред Областна управа. В 10.15 часа той ще качи други желаещи от бензиностанция "Газпром" в "Меден рудник" и ще продължи към манастира. Доброволците ще се приберат в града със същия автобус.

Безплатният превоз е осигурен от Община Бургас.

Игуменката на манастира майка Серафима зове всички за помощ. Тя се притеснява, че ако завали тези дни отново положението ще стане още по-страшно.