Лауреати на престижни музикални конкурси завладяват Пловдив

Мисия Пловдив

22-06-2014, 09:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вечерта в 19.00 часа в Драмата 50-ият Международен фестивал на камерната музика ще бъде официално закрит

Първото събитие от последния ден (22 юни) на 50-ия Международен фестивал на камерната музика е от 11,30 часа в Аулата на НУМТИ „Добрин Петков”. Мястото не е случайно. Пловдивското музикално училище домакинства на концерта на младите дарования от училищата по изкуствата в страната, лауреати на национални и международни конкурси. А Камерният фестивал за втори път включва подобна изява в афиша си. С този акт, както преди две издания, така и на юбилейното, Фестивалът изразява подкрепата си за млади таланти и подчертава тенденцията си за приемственост между творческите поколения. коментира мениджърът на форума Димитър Малашинов.
В първата част на концерта ще се изявят осем солисти и две клавирни дуа от училищата в София, Плевен, Варна, Русе и Пловдив. Втората част е с изпълнения само на лауреати на домакините – НУМТИ „Добрин Петков”. Аплодисментите ще са за клавирното трио в състав: Стефан Хубенов – цигулка, Зиад Касем – виолончело, Николай Маринов – пиано, за  ансамбъла за ударни инструменти „Престо”, както и за солистите Тифани-Сидни Микова – пиано, София Проданова – цигулка, Николай Маринов – пиано, Димитър Панайотов – тромпет, и Петър Димов – пиано.
Вечерта в 19 часа в Камерната зала на Драмата Юбилейният фестивал ще бъде официално закрит. Финалната кулминация е общият концерт на легендата в джаза и уникален композитор със световна известност – пловдивчанина Милчо Левиев, и даровитите потомци на големия Панчо Владигеров – атрактивните братята Александър и Константин Владигерови.