Трябва целево финансиране за дъждовна канализация на Слънчев бряг

Направената преди повече от 10 години в комплекса е на етап 1

Необходимо е целево финансиране за да може да бъде доизградена дъждавната канализация на най-колемия курорт в страната. Стартирал преди повече от 10 години проект е на етап 1 и обхваща едва централната алея на Слънчев бряг.

Тогава за него са били заделени и инвестирани над 10 млн. лв. За да бъде изградено съоръжението, което ще даде шанс улиците на комплекса да не се превръщат в канали като във Венеция са необходими повече от 30 млн. лв.

Акционерното дружество обаче няма от къде и как да задели подобна сума. 

"Никой не може да контролира природата. Проблемът идва изключително и само от липсата на дъждовна канализация. Цялата вода се поема от нормалната канализация, която е за отпадъчни води. Тя е доста натоварена, натоварени са и помпените станции", коментира изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД - Златко Димитров.

Според него въпросът отново опира до искането на дружеството още от 2010 година Слънчев бряг да бъде обособен като самостоятелна единица. По този начин, чрез новия закон за туризма да могат да бъдат делегирани права и постъпващите приходи в курорта да могат да се залагат в инфраструктурни проекти от голяма значение.