Как да си гледаме на кафе?

Животът

22-06-2014, 17:26

Снимка:

sanovnik.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наръчник в няколко стъпки

Всеки от нас си има по някоя тайна мания, с която се опитваме да разберем съдбата си, или поне да я предизвикаме да ни изпрати нещо хубаво. Теглим си късметчета, четем хороскопи, теглим си таро-карта на деня, използваме различни приложения на мобилните си устройства, които измерват дневния ни късмет и всякакви такива ритуали.

Но има едни метод за "надникване" в бъдещето, който съществува от хилядолетия – гледането на кафе.

В някои страни от Близкия изток, сваряването на чаша турско кафе, с цел след това утайката да се използва за предсказване на бъдещето, е известно като тасеография. Това е метод за пресказване на бъдещето чрез мляно кафе, листа чай или винени седименти. Практикувало се е като начин за забавление, но е стигнало до сериозен начин на гадаене.

Кафето, като култура, за първи път е култивирано по тези места през 14 век. Което само по себе си прави тази традиция вековна.

Знаете ли, че освен сутрешен ритуал за събуждане, кафето е чудесен ексфолиант.

Искате ли да ви кажем как да си гледате на кафе?

Първо трябва да сварите перфектната чаша кафе. След като сте сварили кафето в джезве, сипете го в чаша. Оставете за малко да се утаи.

След това изпийте течността. Обърнете чашката в чинийката и завъртете 3 пъти обратно на часовниковата стрелка. Оставете да изсъхне.

Можем да преминем към гадаенето.

Нещо много важно, ако чинийката и чашката са залепнали, това означава, че някой е много влюбен във вас.

Обърнете внимание на начина, по който е разположена утайката, има ли голямо празно пространство? Това е добър знак, на път сте да се впуснете в голямо пътешествие.

Естествено, за толкова време, векове наред в гледането на кафе, са се появили различни речници и наръчници за разчитане на знаците. Всеки може да получи най-разнообразна форма в чашата си.

Може и да ви звучи несериозно, но пък е много забавно да си погледате на кафе с няколко приятелки в свободното време!

Източник: kulinar.bg