Съдят майка, удушила бебето си

Крими

23-06-2014, 09:24

Снимка:

monitor.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Светлана Александрова родила рожбата си в тоалетната

Майка, която се опитала първо да убие новороденото си момиченце с ножица, а после го удушила и закопала трупчето, ще се изправи на подсъдимата скамейка. Обвинителният акт срещу 30-годишната Светлана Александрова е внесен в окръжния съд в Пловдив, където предстои да насрочат дата на процеса, съобщиха от окръжната прокуратура.
Светлана гледала сама трите си деца, две от които били родени през 2008 г., а година по-късно се появила и третата й рожба. Мъниците били от различни бащи, а самотната майка била и безработна. Миналия април Светлана имала връзки с различни мъже и отново забременяла. Докато намери пари за аборт, вече било късно. Обвиняемата не казала дори на родителите си, че пак е бременна. Започнала да носи по-широки дрехи и тъй като самата тя била едра, успяла да прикрие бременността си.
На 2 януари 2014 г. Светлана завела трите си деца на преглед в поликлиниката, след което получила контракции. Родила сама в тоалетната на жилището си около 15 часа. Детето било напълно износено и здраво момиченце. Родилката го пробола с ножица първо в шията с дълбочина на раната 2 сантиметра. След това още три пъти наръгала рожбата си с ножицата в гръдния кош. После се отказала да доубие бебето и отрязала пъпната връв.
Повила момиченцето и от близка аптека му купила памперси и мляко. Нахранила бебето, което се чувствало добре и било спокойно въпреки раните. На 3 януари се обадила на мъж от Садово, на когото казала, че е баща на детето. Обещала му до седмица да отидат заедно до болница, за да оформят документите за раждането и му дала бебето да го гледа. Вечерта човекът разповил малкото и видял раните от ножицата. Той се притеснил и се обадил на майката, като двамата се уговорили да й върне детето. След като това се случило, Светлана Александрова решила да даде бебето в дом „Весела”. На 4 януари тръгнала натам с новороденото и другите си три деца, но когато стигнала до оградата, момиченцето ревнало. За да го накара да спре да плаче, тя завила главичката му с одеялото и с ръка затиснала устата и нослето му
Бебето починало от задушаване, а майката го отнесла обратно вкъщи. Поставила трупчето в найлонова чанта в пералнята, а по-късно го закопала край гаражи на ул. „Крайречна”. Случаят се разплел от Садово, където полицаи получили информация, че мъж отглежда новородено бебе и отишли да проверят. При разпитите в хода на досъдебното производство Светлана е казала, че съжалява за стореното и се признава за виновна,  съобщава "Монитор". Според окръжната прокуратура убийството е извършено умишлено, а детето е било малолетно и в безпомощно състояние.