Майка наръга бебето си с ножица, после го удуши

Животът

23-06-2014, 09:40

Снимка:

expert-nazarov.com

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

30-годишната жена не отрича жестокостта, предстои да бъде съдена

30-годишната Светлана Александрова ще бъде съдена по обвинение в умишлено убийство на новороденото си дете.

Пловдивчанката имала три деца от различни бащи и миналото лято разбрала, че е бременна с четвърто. Докато намери пари за аборт, вече било късно. На 2 януари 2014г. около 15 часа родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го наръгала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. После се отказала да убива, прерязала пъпната връв и измила бебето. Повила го и дори отишла в аптеката да му купи памперси и мляко.

Ден по-късно се обадила на потенциалния баща и го уведомила, че е родила момиченце. Отишла до дома му в Садово и му дала новороденото, като се уговорили другата седмица да отидат в болницата и да оформят документите за раждането. Некръстеното бебе живяло няколко часа в дома на таткото.

Надвечер мъжът решил да му сменя памперса и видял раните. Обадил се на майката и й върнал бебето. На 4 януари Светлана отишла с другите си три деца да оставя бебето пред дом "Весела". Край оградата бебето се разплакало и тя му запушила устата и нослето с ръката си. Момиченцето се задушило и починало, а майката върнала трупчето вкъщи. Няколко дни по-късно отишла до ул. "Крайречна" и закопала телцето.

Междувременно в полицията в Садово научили, че техен съгражданин отглежда бебе без ЕГН и отишли да проверят какво се случва. Бащата им разказал всичко и униформените стигнали до майката. Тя си признала престъплението и се разкаяла за стореното. Чака я дело за убийство в окръжния съд в Пловдив.