Много емоции и адреналин предложи Джетски в Слънчев бряг

Водещ на събитието бе Мариан Вълев, познат на публиката като „Куката“ от хитовия сериал „Под Прикритие"

Слънчев бряг бе домакин на Първия кръг от Националния шампионат по джетски на България. Организатор на това мащабно събитие е първият официално регистриран спортен клуб по джетски в България – „Съни бийч джетски рейсинг“ или както те се наричат - „Акулите“.

В напреварата взеха участие над 50 състезатели, състезавайки се в общо пет категории. Runabout до 200к.с., Runabout над 200к.с., Jetski или така наречения прав джет, Категория Flyboard и Категория деца.

Надпреварата стартира с категория Jet Ski – прав джет, като най-добър се оказа Валентин Гергов с общо време 02:19.4 от двата проведени манша по трасето, следван от Ивайло Колев с 02:26.3 и Тодор Костов с 02:36.4. В следващата категория Runabout – в клас до 200 конски сили първото място без никаква конкуренция  зае Кристиян Киров, на второ се нареди Марио Михалев, а трети остана Емил Николов. Тук не липсваше и международно участие в лицето на Юрий Гришин и Кирил Григориев от Русия.

При най-мощните машини над 200 конски сили отново на първо място се нареди Валентин Гергов, следван от Кристиян Киров и Николай Стефанов. Една от най-голямата атракция на плажа бе категорията Fly Board. Тук отново безспорен фаворит бе Атанас Михайлов, следван от Иван Манолов и Александър Петров.

Най-малките участници в категория до 14 г, бяха Ади Пелед на 6 години и Антон Горещилов на 7 години, които показаха изключителни умения.

Водещ на събитието бе Мариан Вълев, познат на публиката като „Куката“ от хитовия сериал „Под Прикритие", придружен от прелестни манекенки които дефилираха облечени в най-новата колекция на марката „Стела Капоне".

Това е първото подобно състезание на територията на КК Слънчев бряг, а организаторите от jetski.bg се надяват надпреварата да се превърне в традиция. Битката на джетовете премина пред погледите на много туристи, които се стекоха на плажната ивица, привлечени от невероятният шум на двигателите.

Следващото състезани от националния шампионат е на 19 юли в Бургас, а през август ще има надпревари в Балчик и Приморско.