Уникални родни паркове навлизат в Морската градина на Бургас

Мисия Бургас

23-06-2014, 13:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраниха брането на липа в парковете и градинките

Произведенията на ландшафтната архитектура се закотвят на брега през август

Удивителни ппаркове, зелени алеи, спиращи дъха растения, представящи уникалната българска природа по най-добрия възможен начин. Това ще видят бургалии в края на лятото, когато в Морската градина ще се закотви най-доброто от 10-годишния турд на ландшафтните архитекти в България.

През август една от най-красивите градини в страната - бургаската ще бъде домакин на откритата пътуваща изложба „Ландшафтната архитектура в България – минало, настояще, бъдеще”. Изложбата е създадена по повод 10-годишнината на Съюза на ландшафтните архитекти (СЛА) в България и въплъщава най-доброто от работата на тези специалисти през годините.
Малка част от експозицията бе показана на Летния бал на ландшафтните архитекти, който се проведе миналата седмица в „Най-зелената сграда” за 2012 г. –Sofia Airport Center. На 9 юли т.г. тя ще бъде официално открита в „Галерия на открито“ на „Моста на въздишките“ край НДК в столицата. Там ще бъдат ескпонирани 60 табла със снимки на най-добрите практики в изграждането и поддържането на зелени пространства.