Намериха още един труп на дете, жертвите станаха 12 (обновена)

Животът

23-06-2014, 14:13

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Продължава да се издирва 6-годишният Марин

Труп на още едно дете бе намерен в локва под руините на №46 на ул."Горна Студена" на пресечката с улица "Яш" в "Аспарухово". Останките са на магазин, който е бил разрушен от пороя. Все още не е установена самоличността на детето. Предстои оглед и изясняване. Детето е на видима възраст 2-3 годинки. Това означава, че най-вероятно е издирваната внучка на Зоя Шопова от "Максуда", която при пороя бе на гости в къщата на ул."Горна студена" 68. 

Продължава да се издирва 6-годишният Марин. С намерения днес труп жертвите в "Аспарухово" станаха 12.

Детето е намерено от багерист, който е разчиствал останките, разказа пред Varnautre.bg собственикът на магазина на номер 46, който хората в махалата знаят като Румен Гайдата. Багеристът видял ръчичка, която се подава, спрял изкопните дейности, а от останките под руините, тялото било изкопано от Гайдата. След като го извадили от калната локва, занесли трупа в една от близките къщи на улицата и го измили. "Лицето му цялото беше в кал, гърдите му бяха сини, момиченцето беше с къса косичка и синьо герданче на врата", обясни Гайдата. След  пристигането на Съдебна медицина, телцето е било предадено на лекарите.

15.50

От полицията информираха, че жертвата е идентифицирана. Първоначалните предположения на Varnautre.bg, че намерената е внучката на Зоя Шопова са потвърдени. Трупът е на 3-годишното момиченце, което беше в неизвестност след водната стихия и се издирваше, посочват от полицията.