Оправят Лаута, но догодина!

Локо Плд може да ползва терена, има време до започване на ремонта

Локо Пловдив няма проблем да играе домакинските си мачове на "Лаута", казаха от община Пловдив. До края на месеца ще бъде пусната обществена поръчка за ремонтирането на игрищата на няколко стадиона в Пловдив. Припомняме, че община Пловдив иска помощ от държавата в размер на 1,4 милиона лева. Средствата са нужни, за да бъдат подготвени терените за предстоящото Европейско първенство за младежи до 17 години през май 2015 година.

С парите ще се ремонтират тренировъчни игрища и ще бъдат изградени нови съблекални за отборите. Ще бъде подменена и зелената площ на стадионите на Локомотив, Пловдив и Марица. Съблекални пък ще се изградят на Марица, Векта и Спартак. Най-много средства са нужни за терена на "Лаута" - 682 хиляди лева. 

Независимо дали сега някоя от фирмите спечели конкурса, ремонтът ще може да се осъществи едва, когато се преведат парите от БФС, обясни Тотев. Той допълни, че това ще отнеме време и ремонтът може би ще започне през пролетта на следващата година. 

Припомняме, че от ръководството на "смърфовете" заявиха стадион "Христо Ботев" в Благоевград за начaлото на новия сезон. Официалната причина за това са ремонтните дейности, които трябва да започнат на терена на стадион "Локомотив" в Пловдив, който ще приеме домакинства на Европейското първенство за юноши до 17 години.

"Заявлението на ръководството на "Локомотив", че те не могат да ползват стадиона заради реконструкцията му, не отговаря на истината”, каза градоначалникът.