Австрийци дариха 2500 евро за "Свети Георги"

Мисия Пловдив

23-06-2014, 15:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С парите ще бъде построена нова оранжерия в Комплекса за социални услуги

Австрийска група бизнесмени подсигури последната част от нужното финансиране за строежа на нова оранжерия в Комплекса за социални услуги "Свети Георги" в града. До решението за дарението на 2500 евро се е стигнало след активната роля на председателя на Общински съвет Пловдив арх. Илко Николов, запознал членовете на MMML "Quarries" в детайли с дейността на Комплекса и необходимостта от изграждането на оранжерия на неговата територия.

Нашата идеята е чрез тази оранжерия възпитаниците ни да имат реална възможност да тренират своите умения, които придобиват в Центъра за професионално обучение към Комплекса по специалностите готварство, цветарство, строителство, мъжко и дамско шивачество. Освен това продукцията, която ще се произвежда в оранжерията ще подсигуря и кухнята в Комплеска с пресни продукти наше производство, обясни директорът на комплекса.

След като необходимата сума вече е набрана, 1/3 от която е дала общината, ще се започне и строителството, което ще приключи до началото на септември, посочи той.