Решетки за младежи, ограбили рускиня в Ахелой

Крими

23-06-2014, 16:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Строг затвор за  Антон Василев и съучастникът му, заради грабеж на стойност 176 лв. от руска гражданка. Василев ще лежи 3 години и 4 месеца, а другият младеж 8 месеца  и двамата при първоначален засилен режим.  Те се признаха за виновни и делото мина по съкратената процедура.
 На  3 юли миналата година  около 20.50 ч. в Ахелой те напданали жената и отнели със сила синджир от злато, две кръстчета от сребро и чифт обици от сребро, всичко на обща стойност – 176 лв.  Рускинята гостувала на свои близки в Ахелой.  Тя се  разходила край морето, а на връщане решила да мине по черен път. Откъм гърба й се приближили  непознатите  и попитали колко е часа. Непълнолетният я подминал, застанал пред нея, сграбчил синджира на врата й и го взел с дърпане. Жената започнала да вика за помощ, а той й запушил устата. Съборил я на земята и тогава Василев, седнал върху краката й, посегнал към ушите й, и дръпнал обицата й и я взел. Пострадалата сама свалила другата си обица и му я дала. Двамата пуснали пострадалата и побягнали към асфалтовия път, а жената към дома, в който била отседнала.
Към момента на извършване на деянието единият извършител е бил непълнолетен, но е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.
Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас в срок от 15 дни.