Злоупотребяват ли циганите с помощите за бедстващите във Варна?

В интернет темата помагат или се възползват ромите в „Аспарухово” набра скорост

Появи се информация, че роми злоупотребят с помощите за бедстващите във Варна. Редят се по няколко пъти на опашките, а помощта се разграбва от семейства, които нямат нужда от помощ, защото не живеят в загнатите райони, информира Нова телевизия.

В интернет темата помагат или се възползват ромите в „Аспарухово” набра скорост. Появиха се множество коментари за злоупотреби.

"Докато ние чистехме деретата, задръстени от боклуците и незаконните постройки на тези същества, същите се редяха на опашка за помощи пред кметството в Аспарухово. Не стига това, ами се разви истински „помощен” туризъм – цигани от други цигански махали на Варна, като „Максуда”, пристигнали тук, за да получат и те дарения”, пише мъж.

"Не можеха да стоят безучастно и да гледат как ние копаем техния двор. Радвах се като малко дете, че съм намерила работливи цигани”, пише жена.  

"Расизмът е излишен, по-важното е да има повече добронамерени хора”, гласи друг коментар.

"Тези приказки не са доказани. Не бива да се поддаваме на подобни инсинуации и впечатления. Важно е да се определят ясни и точни критерии. Всички трябва да се организираме, а не да обсъждаме кой е дръпнал една вода повече”, на мнение е Нана Гладуиш.

"Бог даде нишан на България - това е малко зло и се вземете в ръце. Стига с тази злоба и ненавист. Ако от този нишан не си вземем урок, чака ни много лошо”, на мнение е проф. Милан Миланов от „Пирогов”.