В Рим продават сувенири с лика на Слави Трифонов

Магнитите копират обложката на албума Vox Populi на Дългия

На странно откритие се натъкна съдията от X-Фактор Любо Киров по време на разходката си в италианската столица Рим. Той сподели много интересна снимка от сергия със сувенирни магнити за хладилник във Фейсбук. В коментара си към фотото Любо казва:

„Аз ли се бъркам или някой в Рим е направил сувенири с обложката от албум на Слави Трифонов ??:)”.

Не, не се бъркаш Любо, както знаем магнитите се правят в Китай, а там за авторското право не са чували, но може би са чували за Слави Трифонов. Както сам ти казваш в коментара си: „позамазали са червените графики на Мтеl и са добавили ".. vox dei ". Вероятно са написали в google " vox populi "и им е харесал " императора" :))”.

Обложката на албума на Слави Трифонов „Vox Populi” краси сувенирните магнитчета в Рим, и по всяка вероятност хладилниците на хиляди туристи минали през „вечния град”. Тя представлява лицето на Слави от мрамор като римски император, може би Гай Юлий Цезар.

Албумът от 2002 г. “Вокс Попули” бе спонсориран от „Мтел” и на обложката присъства специфична графика от тогавашната рекламна кампания на мобилният оператор. Графиката елегантно е замазана и е поставен отново текста Vox Populi, Vox dei. Неприятно впечатление прави цената на магнитчето – 5 евро, а албумът на Слави се котира на цена 4,90 лв.

Така Слави Трифонов се превръща в рекламно лице на Рим. Дали ще си потърси правата и от кого не е ясно. Но както всички знаем bTV Media Group държат много на спазването на Закона за авторското право и сродните му права.