Приемни родители и експерти споделят опит и мнения

Животът

24-06-2014, 07:19

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търсят се 20 нови приемни семейства за Пловдив

Фондация "За Нашите Деца" набира нови кандидат-родители в Пловдив

Приемни родители, социални работници, представители на Община Пловдив и професионалисти от социалната система се събират днес, за да дискутират въпросите, свързани с грижата за приемните деца и посрещане на техните потребности.

Събитието е организирано от Център за обществена подкрепа "За деца и родители" към фондация "За Нашите Деца" и екип по приемна грижа по проект "И аз имам семейство" при община Пловдив. Мотото е "Всички заедно за приемната грижа". Стартът е в 10 часа, зала "Пълдин" на хотелски комплекс "Санкт Петербург".

Експертите ще споделят своя опит и предизвикателствата пред приемната грижа. Ще обсъдят предложения за по-добра координация между всички участници в процеса – приемни родители, доставчици на услугата приемна грижа, община, отдел "Закрила на детето", дирекция "Социално подпомагане". 

Събитието е в рамките на кампанията на фондация "За Нашите Деца" за набиране на нови приемни родители за изоставените деца на Пловдив. Тя започна в Деня на детето с детски празник и преминава под надслов "Приемните родители даряват любов. Дарете и вие!".