За първи път студенти кандидатстват онлайн за МУ-Пловдив

Мисия Пловдив

24-06-2014, 13:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Без квоти за прием 50 на 50 на момичета и момчета

Подаването на документи от кандидат-студенти в Медицинския университет в Пловдив започна. За първи път записването става онлайн.

Новост тази година е и отпадането на квотите за прием 50 на 50 на момичета и момчета. По този начин се дава възможност кандидатите да се конкурират на база знания.

„Решението е прието и Академичния съвет на МУ-Пловдив и вече се изпълнява”, съобщи заместник-ректорът по учебна дейност проф. Мария Куклева.

Тя уточни, че са взети всички мерки за справедливо явяване на изпитите. В деня на всеки изпит кандидатите се разпределят на случаен принцип. Мерки са предприети и срещу евентуални преписвачи.

„Съветът ни към кандидатите е много добре да обмислят желаните специалности,  които искат да изучават, защото класирането ще бъде по първо желание.”, заяви още проф. Куклева.

„Нека кандидат-студентите да знаят, че за тях отваря врати Медицински университет – Пловдив, който е авторитетен образователен и научен център във висшето медицинско образование в продължение на близо седем десетилетия и чийто девиз „Посветени на хуманността“ ще бъде основен в тяхното образование и бъдеща професия.”, съобщи ректорът на университета проф. д-р Стефан Костянев.

Кандидат-студентите могат да подават документи на адреса на Медицинския университет: гр. Пловдив, бул.”Васил Априлов” 15а, Аудиторен комплекс от лично или от упълномощено лице, както и онлайн на адрес: www.meduniversity-plovdiv.bg, по посочена в сайта процедура за регистрация.

Документи за кандидатстване се приемат от 23 юни до 2 юли включително за всички специалности в МУ – Пловдив.

Ето и важните данни за кандидатстудентските изпити:

04 Юли – Биология (за Медицина, Дентална медицина и Фармация);

14 Юли – Химия (за Медицина, Дентална медицина и Фармация);

09 Юли – Скулптиране (за Зъботехник);

15 - 18 Юли – Етика (за Акушерка, Медицинска сестра и всички специалностите в Медицински колеж);

07 Юли – Социална медицина и здравен мениджмънт (за Управление на здравните грижи).

Резултатите от класирането ще се обявят не по-късно от 31 юли.