Съветници обърнаха помощта за Варна в шоу, сложиха маски

Мисия Бургас

24-06-2014, 14:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненец плаши с убийство шефката на ОбС Бургас

Отпускането на средства за пострадалите райони стана повод за нови скандали в ОбС

Като шоу спектакъл с маски стартира днешната сесия на общинските съветници в Бургас, след първоначалното едноминутно мълчение в памет на загиналите при природните бедствия във Варна и Добрич.

След като съветникът от ГЕРБ - Димитър Людиев обяви точките за отпускането на финансова помощ за наводнените и опустошени райони във Варна след пороите, колегата му от НФСБ Георги Дражев обяви действията на мнозинството в местния парламент за престъпление. Той сложи на лицето си маска на анонимните, обяви присътващите в залата за такива, тъй като в Бургас по думите му "имало райони с незаконни сгради, които могат всеки момент да доведат до още по-сериозни последствия от тези във Варна". Дражев върна на дневен ред и решащия се храм "Св. св. Кирил и Методий". 

Така съветниците от НФСБ и БСП поискаха широко обсъждане още по първите точки за отпускането на средствата. Докладната в крайна сметка беше одобрена, но това не сложи край на темата.

Съветниците от опозицията продължиха и с пострадалия манастир от пороите до "Меден рудник". Георги Дражев хвърли обвинения върху съветниците от ГЕРБ, че са виновни за наводнението в манастира "Св. Богородица". Според него те имали вина за това, защото не почистили дерето до обителта. Той поиска да бъде потърсена отговорност на виновните.  

Кметът Димитър Николов отговори, че администрацията ще потърси спестени пари за дарението, но за това си имало процедури. Съветниците от ГЕРБ поясниха, че са били в обителта през почивните дни, където са помагали.