Полицай не е посредничил на биячите, твърди МВР

Присъствието на полицейски служител вечерта на задържането няма връзка със случая


Полицейски служител не е посредничил между адвокат и братята Данаилови, които през миналата седмица бяха задържани за побой над две момчета на кръстовището на улиците "Ген. Столетов" и "Отец Паисий" в Стара Загора. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Побоят стана на 17- ти юни около 20, 00 часа на оживеното кръстовище. Тогава на червен светофар двама братя – Данаил и Исус Данаилови, на 20 и 23 години, измъкнаха от автомобила им 26-годишния Радослав и 28-годишния Добромир и им нанесоха побой с щанги пред очите на свидетели. Данаилови бяха задържани във Второ РПУ. На следващия ден общинският съветник и член на комисията по обществен ред и сигурност Маноил Манев заяви на пресконференция, че някой се опитва да прикрие биячите. По думите му във Второ РПУе пристигнал цивилен човек и влязъл при тях без да бъде проверяван от полицаите. Той провел 20-минутен разговор със задържаните и след това с родителите им.
Според Манев е налице търговия с влияние.
В съобщението на полицията се казва: "ОДМВР – Стара Загора извърши проверка относно подаден сигнал и  изнесени в средствата за масово осведомяване данни за неправомерни действия на  полицейски служител от Второ РУП – Стара Загора. В публикациите се твърди, че той  е осъществил връзката с адвокат на двама млади мъже, задържани  на 17 юни за побой. В хода на изясняването на ситуацията  са събрани сведения от  всички лица, които  имат отношение по случая. Бащата на двете момчета и техният адвокат категорично заявяват, че не полицейски служител  е съдействал за осъществяването на връзката между него и задържаните.   
Присъствието на полицейския служител в сградата на Второ РУП – Стара Загора няма връзка със задържането на двете момчета. В хода на проверката не са установени данни за извършени от него неправомерни действия.