3-годишният Мустафа единствен оцелял в кървавато меле на "Тракия"

Крими

24-06-2014, 18:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима убити в зверска катастрофа край Карнобат

Детето е в отделението по "Реанимация" на бургаската болница с тежки травми

3-годишният Мустафа се оказа единственият оцелял в зверското меле, което стана преди няколко часа на автомагистрала "Тракия". Виновник за мелето най-вероятно е 47-годишният Шаман и 30-годишната му спътничка и майка на момченцето от Карнобатското село Поляците. Двамата загинаха на място, след удар в тежкотоварен автомобил.

Инцидентът стана около 2 часа следобед на автомагистралата в близост до Карнобат. По първоначална информация от полицията 47-годишният шофьор на лекия автомобил "Ауди 80", в който е пътувало семейството, най-вероятно е задрямал, докато шофирал или вниманието му е било отвлечено от пътя. Той не забелязва в спрелият в аварийната лента тежкотоварен автомобил МАН, с полуремарке, управляван от 49-годишен помориец и се врязва в него в движение. Шофьорът на ТИР-а бил зад него и е буквално смазан от колата. Загиналият мъж се казва Мариан Данев.

От катастрофата на място загиват майката на 3-годишното момче, шофьорът на леката кола - 47-годишният Шаман Х., както и 49-годишния шофьор на МАН-а, жител на Поморие. 

В момента 3-годишното момченце е настанено в отделението по реанимация на МБАЛ - Бургас с травми по гърдите и корема и фрактура на главата. Няма риск за живота му.

От полицията уточниха, че движението в отсечката вече е нармализирано, а остатъците от двете коли са преместени от пътя.