Глупостта на деня!

Животът

24-06-2014, 18:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Студент се заклещи в огромна вагина, 22-ма го спасяват

22 пожарникари в германския град Тюбинген участваха в операцията по спасяването на американски ученик, заклещил се в скулптура, изобразяваща женски полов орган, поставена в съседство със сграда, в която е разположен факултета по микробиология и вирусология на местния университет. За куриозната случка съобщава БЛИЦ, цитирайки германското издание Sueddeutsche Zeitung.

Младежът се заклещил, докато се опитвал да си направи смешна снимка със статуята, след като местните германци му казали, че това е нещо нормално. Около дузина случайни минувачи се опитаха да освободят юношата от капана, но усилията им се оказаха безплодни и се наложило да се вика пожарната. Отбелязва се, че в хода на спасителната операция не е пострадал нито студентът, нито скулптурата на стойност 120 000 евро.

В материала, посветен на случката, се отбелязва още, че Тюбинген се отличава със своето широко мислене и неговите жители въобще не се смущават от откровеното произведение на изкуството. Статуята е дело на перуанския скулптор Фернандо де ла Ха. Тя се нарича "Правене на любов". Артистът обяснява, че неговото творение олицетворява "вратата към света".

Историята със злощастния студент е хит в мрежата, като се отбелязва, че за своите 13 години на съществувана скулптурата никога не е привличала толкова голямо внимание към себе си.