България с куп отличния на престижен турнир в Ню Йорк по карате киокушин

Спорт

24-06-2014, 21:23

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Гергана Апостолова с поредна титла

На 21-ви юни 2014г. в гр. Ню Йорк, Америка се проведе престижното Първенство на без-категории "ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS". По традиция Турнирът се състоя в залата на "Хънтър Колеж" в Манхатън. В него взеха участие 99 състезатели от различни възрасти и държави. Характерното за него е, че няма категории при мъжете. Дисциплина "ката" също се различава от другите Първенства, защото мъже и жени се съревновават заедно.
Отборът на Световния Шампион Шихан Емил Костов за "ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS" тази година се състоя от 7 състезатели, които спечелиха 9 награди.

 

При децата Богомил Костов (СКК"Киокушин Спирит" - Бургас) спечели 1- во място в дисциплина "ката" и трето място на кумите, като 1-ва среща победи с ипон и отпадна 2-ра среща от представител на Америка.
Тони Трифонов (СК"Ичи Геки - Варна") се завръща с 3-то място при юноши кумите 15-17г. , чиито съперници бяха с над 10 кг. по-тежки от него.

 

Симона Стоименова се класира 2-ра на ката и 2-ра на кумите при девойки 14-15г. , като отпадна на финала от представителка на домакините.
При девойки 16-17г. Зорница Костова (СК"Ичи Геки - Варна")елиминира своите съпернички от Канада и Боливия и стана Шампионка на кумите в тази възрастова група. Зорница спечели и трето място в дисциплина ката.

Гергана Апостолова (СКК"Киокушин Спирит"-Бургас) защити отново своята титла на дисциплина ката сред мъжете и жените . След нея се наредиха Унгарката Вивен Халас и Тошиаки Хаши - Америка. Христо Йорданов, който също се съревновава в тази дисциплина остана 6-ти.

Най-зрелищни бяха срещите при мъжете. Захари Дамянов(СК"Ичи Геки - Варна") , който миналия месец защити Европейската си титла, не можа да повтори успеха си в Америка, където три пъти печели този Турнир. Много силни бойци взеха участие на All American Open 2014, като Алехандро Наваро (Испания), Дармен Садвокасов и Илия Карпенко (Русия), Такаичи Онума (Япония), Стоян Николае (Румъния) и др. Захари отпадна на финала от предствителя на Украйна - Олександър Йеременко и се класира втори на това престижно Първенство.

Шихан Емил Костов, който беше съдия и главен рефер на повечето срещи участва на следващия ден заедно с Гергана Апостолова на традицонния Семинар с Директора на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи съобщи за bulgariautre Марио Ангелов.