Станишев излъга!

Страхил Ангелов: Не съм убеден, че БСП трябва да демонстрира такава всеядност

"Сергей Станишев излъга, защото първо каза, че няма да става евродепутат”, коментира депутатът от "Коалиция за България” Страхил Ангелов пред Нова телевизия.

Той поясни, че не е изненадан от решението му, нито пък се чувства "изоставен и предаден” от негова страна.

"Не съм убеден, че БСП трябва да демонстрира такава всеядност и че сме готови за коалиция с всички. По принцип аз също съм "за” политически диалог, защото България се намира в доста сложна ситуация. Но коалиционни формати на безпринципна основа не мисля, че е редно да се правят”, на мнение е Ангелов.

На въпрос кога според него трябва да са изборите, той коментира, че БСП няма в какво повече да убеждава българското общество.

"За нас не беше изгодно избори час по-скоро. Може би за Станишев персонално е било добре, но не съм убеден, че за БСП щеше да е така”, допълни депутатът от "Коалиция за България”.

Попитан дали скандалите около Делян Пеевски имат връзка със събитията в БСП, Страхил Ангелов отговори, че това най-вероятно е така.

"Пеевски е народен представител от ДПС, който подкрепи това правителство. В настоящия момент обаче смятам, че коалиционният формат между ДПС и БСП в този парламент е изчерпан”, допълни Ангелов.