Менди: В ЦСКА бяхме като семейство, но заради Томов това семейство се развали

През цялата година слушам: "Джаксън, кога заплата, кога заплата"

Доскорошният защитник на ЦСКА Джаксън Менди направи поредните си скандални разкрития, свързани с това защо е напуснал "Армията".

"Преди да се качим на лагера в Боровец, капитаните на тима и аз имахме среща с Тодоров. Говорихме по много теми - спортно-технически, финансови, лиценза. Стигнахме go най-важната точка -заплатите. Имаше някои играчи, които не искаха да тръгват за Боровец. Тодоров обаче ни увери, че в петък ще има заплати. Тогава му казах -много сте ни лъгали досега, но ние сме с добри намерения. Ако няма да ни платите в петък - просто ни кажете. Той бе категоричен - ще има пари в петък. Отговорих му, че банките затварят в пет часа и ако не се плати - няма да тренираме. Като го казах това пред отбора, всички се съгласиха в знак на солидарност да не тренират", каза Менди.

"През цялата година слушам: "Джаксън, кога заплата, кога заплата" (б.а. - казва го на български). По 30 пъти на ден ме питаха. Всички имат да получават по около 8 хиляди евро премии. Отидохме в Боровец, тренирахме си, дойде петък. Никой не получи есе-мес от банката за превод. Казахме - спираме тренировки, обявяваме бойкот. В събота имаше разговори, чакахме пари. Появихме се на едно занимание, тичахме 15 минути и малко играхме с топка, за да не ни глобят, че не сме тренирали. След това започнаха разни срещи. На една от тях не разбрах какво стана, но между треньора и Гъргоров започнаха да прехвърчат искри. Изглеждаше все едно, че ще се сбият. На тренировка видях един футболист да плаче, защото имаше семейство, братя, сестри, наеми. Имаше играч, който не можеше да си плати дори интерне-та", разкри Менди.

'Томов и Тодоров ни лъжеха постоянно. Бяхме готови да играем 3-4 месеца без заплати. По-добре да не ни лъжеха, а да ни казваха истината в очите. Аз бях един от лидерите, заложих си задника. Но ми писна. На една тренировка казах, че ме боли бедрото и се прибрах в хотела. Приготвих си багажа и си тръгнах. Сега пишат, че Джаксън е в Литекс заради парите, но аз там не получавам повече, отколкото в ЦСКА. Напуснах заради Томов и Тодоров. Една година им казвах, че ако не спрат да лъжат, ще си тръгна. Томов ми казваше да му се обадя, ако има проблем. Но той никога не вдига. Докато пътувах от Боровец за София, обаче ми се обади 5 пъти. Този път аз не вдигах. В ЦСКА бяхме като семейство, но заради Томов това семейство се развали", каза още Менди пред "Зона Спорт".

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG