ФК Бургас ще се готви на стадион Черноморец

Спорт

25-06-2014, 10:23

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мастер ще играе в Б група, няма да се обединява с Нефтохимик

Мастер стана ФК Бургас

Очаква се тези дни да се проведат разговори между ръководствата на клуба, Общината и ПФК Черноморец Бургас

Новият член на Б футболната група ФК Бургас може да тренира на стадиона в квартал „Акациите“. Както вече Бургасутре писа идеята е най-късно през есента да започне ремонт на трибуните около централния терен, както и на съблекалните на стадиона с цел напролет бившия „Девети септември“ да приема официални срещи от втория футболен ешелон. За целта ще бъдат използвани както средства на клуба, така и на УЕФА, която отпуска сериозни суми за привеждане в добро състояние на стадионите, където ще тренират отборите – участници в Европейското за юноши догодина.

Очаква се тези дни да се проведат разговори между ръководствата на клуба, Общината и ПФК Черноморец Бургас, за да се задвижи процедурата по подписването на договора за ползването на стадиона.
Към настоящия момент отборът все още не е направил своята цялостна програма за подготовка, която ще включва и един подготвителен лагер. Закъснението идва от факта, че само преди няколко дни отборът получи официална покана от БФС да се присъедини към професионалните футболни клубове в „Б“ група.

Треньорът Ангел Стойков продължава да се оглежда за нови футболисти, които да попълнят състава на новаците. Все пак първите няколко контроли вече са уредени, като те са срещу елитния Черно море, „Спартак“ Варна и доскорошния конкурент „Верея“ от Стара Загора.