За първи път в Бургас! Показват френски Де Дион - Бутон от 1906 година

Мисия Бургас

25-06-2014, 10:57

Снимка:

auto-press.net

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Френското возило ще бъде диамантът в Седмия парад - шествие за класически автомобили и мотоциклети в морския ни град

Френско бижу Де Дион - Бутон от 1906 година ще бъде показано на изложение в Бургас. возилото ще бъде едно от най-отличаващите се експонати в парада, който ще премине през главните улици на града. На Балканите няма друг такъв автомобил, а негов собственик е колекционер от Бургаски авто-мото клуб „Ретро“, който частично го е реставрирал. Интересно е, че тази кола е изработена на 80 процента от дърво, с едноцилиндров двигател, като коженият салон е оригинален. С този модел лек автомобил е спечелено първото в света организирано състезание във Франция.
Любителите на ретро автомобили ще могат да видят още BMW 850 - спортен модел, част от много къса производствена линия през 80-те години, член на Клуб 300 ++, което ще рече, че развива над 300 км./ч.
Участие в Седмия парад-шествие за класически автомобили и мотоциклети ще вземат колекционери от цялата страна и от чужбина: Сърбия, Гърция и Русия.

По традиция изложението ще бъде разположено в Морската градина до Културен център „Морско казино“. Събитието ще се проведе на 5 юли /събота/ с начало 10.00 часа, като в него участие ще вземат 100 автомобила и 20 мотоциклета.