Уникален Джулай морнинг в Бургас като заместител на Spirit-а

Копието на AC/DC забива

Уникален тридневен фестивал на пясъка в Бургас ще ознаменува Джулай морнинг, като по този начин ще компенсира липсата на най-голямото музикално събитие - Spirit of Burgas.

С всяка изминала година той се разраства и става все по-интересен и атрактивен за меломаните. Този път фестивалът ще се превърне в един от най-запомнящите се това лято. Това се заканиха Мариана Добрева – Велева от „Кростаун Рок“ и Димитър Маджаров – директор на ОП “Летен театър, фестивали и концерти” към Община Бургас на пресконференция днес.

Копието на AC/DC - 5-членната сръбска група BAND-X, ще е хедлайнер на JUly Morning 2014. Групата ще изнесе двучасов концерт. Тя се сочи като приемник на известната австралийска банда. Лицензът за всички песни на AC/DC е платен. Сърбите идват в България специално за концерта в Бургас.
Концертът се организира за трети път, като тази година стартът ще е на 29 юни, неделя. Той ще продължи до сутринта на 1 юли.  

От 10 до 22 часа ще има изложение "Неделна пауза". На своеобразната алея на изкуствата ще бъдат представени ръчно изработени бижута и аксесоари. Тя ще бъде разположена между Гъбката и Казиното. На откритата сцена Охлюва от 17.30 кукленият театър ще представи постановката "Оттук-оттам". В 19.30 на същото място ще бъде изнесен акустичният концерт с група Whisper /Петър Евтимов, Иван Боев и Борис Николов/, а след нея на сцената ще се качи група "Силует" /Мария Дюлгерова и Богдан Димитров/. За първи път в бургас ще гостува моноспектакълът на Филип Аврамов "Бог Рок" /театрална постановка от Дани Рашев, реж. Петър Калчев/. Той ще започне в 20.30, а в "Кино под звездите" от 22.00 ч. ще върви лентата "Аlmost Famous".