Поверието гласи, че трябва да се докоснете до...на бронзовата Жулиета

Градът на любовта сбъдва и най-съкровените желания

Меден месец или романтична почивка в Италия е мечтата на мнозина влюбени. Ако и вие сте сред тези двойки и осъществите намерението си за посещение в тази красива страна, задължително трябва да отидете на едно специално място. Това е къщата на Жулиета във Верона, където в двора се издига и статуя на шекспировата героиня. Поверието гласи, че трябва да се докоснете до дясната гърда на бронзовата Жулиета, за да разчитате на вечна любов със своя избраник или избраница.

Доскоро във Верона се извършва и друг ритуал – посетителите можеха да залепят на стената на сградата писмо или просто листче, на което е записано желанието им. В повечето случаи залепването на тези късчета драматична лична история ставало през годините с помощта на парченца дъвка. Някои пък се осмелявали дори да изпишат желанията си с графити.

Посланията обаче станали толкова много, че властите на Верона решили да почистят стените. Вместо да лепите по тях листчета, сега имате възможност да посетите музея на Жулиета във Верона, където в спокойна обстановка да й напишете писмо и да си пожелаете успех в любовта.