Задържаха най-тъпия престъпник в света заради Фейсбук

Как се е издънил Никълъс Уидж разказва собственикът на обраната къща

Никълъс Уидж нахлул в дома на своя съгражданин Джеймс Ууд и отмъкнал кредитни карти, пари в брой и чекова книжка. Преоблякъл се в нови дрехи на собственика и решил да провери Facebook профила си на домашния компютър. Само че преди да си тръгне, забравил да излезе от него, пише БЛИЦ.

В първия момент след като се прибрал, Джеймс Ууд бил шокиран. „Първо се паникьосах. А после видях, че той е оставил Facebook профилът си включен. Това вероятно е най-тъпият престъпник на света. Ако не беше направил това, можеше и никога да не го хванат", разказва Ууд пред CBS.
Ууд решил да публикува от името на крадеца съобщение с разказ за случилото се и оставил телефонния си номер. Малко след това Уидж му пратил съобщение, а в отговор Ууд му предложил да се срещнат, за да му върне джинсите и обувките в замяна на част от откраднатото. Уидж се съгласил, а при срещата – разбира се, бил задържан от полицията.
„Не съм виждала подобно нещо преди. Доста необичаен случай, става за телевизионно шоу", коментира прокурорът в Дакота Джеймс Бекстром. Ако бъде осъден, Уидж ще трябва да плати 20 000 долара глоба и може да получи до 10 години затвор.