Масов празник за рожден ден в "Западен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

25-06-2014, 16:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

90-годишната баба Минка баба с поздравителен адрес от районния кмет

90-годишен юбилей отбеляза днес Минка Петрова Найденова от район „Западен“.

Баба Минка отпразнува своя празник в пенсионерския клуб в квартал „Христо Смирненски“ заедно с други рожденици. Това е една добра традиция в района -  всички, родени в първите шест месеца на годината, да се събират и да се повеселят заедно.

Минка Найденова е родена в началото на юни през далечната 1924-та година в село Дебнево, Троянско. Семейството й е бедно. Минка има още две сестри и един брат. Останала сирак и едва завършила трето отделение, на 13-годишна възраст тя е предадена на арменско семейство, което я докарва в Пловдив. В тези години е традиция деца в нейното положение да бъдат използвани за прислуга в по-заможни домове. Подобна е съдбата и на Минка – през целия си живот тя работи изключително тежка работа. На 24-годишна възраст се омъжва за съпруга си, който е родом от Айтос. 90-годишната жена има двама внука, които са далеч от нея – те са се устроили в Атлантик Сити в Съединените щати. Въпреки трудностите, които среща в живота си, дори на 90 години баба Минка не спира да се усмихва и смята, че те са я калили и са я направили по-силна.

Специално за празника си днес тя получи поздравителен адрес и букет цветя от кмета на района Димитър Колев. От администрацията пожелаха на юбилярката крепко здраве, радост и дълголетие.