Ето как климатиците ни разболяват!

Животът

25-06-2014, 19:07

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лято е, тепърва ще става непоносимо горещо... Но имайте едно на ум

Колкото помагат за прохлада в летните горещини, климатиците имат и недостатъци, които могат сериозно да повлияят на здравето.

Устройството трябва редовно да бъде подлагано на почистване и не трябва да се прекалява с намаляването на температурата. Специалистите посочват, че температурната разлика между вътрешно и външно пространство не трябва да бъде по-голяма от пет градуса. Всичко, което е над това може да доведе до шок за организма, който често завършва фатално.

Проблеми със сърцето

Ако температурната разлика между климатизираната помещение и навън е по-голяма от 7 градуса идва до промяна на кръвта в организма. Сърдечния мускул е претоварен, тъй като бързо помпа и кръвоносните съдове не могат толкова бързо да се разпространи и събират. Това води до проблеми със сърцето, дори и при здрави хора.

Болки в раменете и врата

Температурните разлики, също влияят отрицателно на костите и ставите, така че може да се появи силна болка в шията и раменете. Климатизираните помещения трябва да избягват пациенти с ревматични заболявания и тези, които страдат от хронично възпаление на ставите.

Проблеми с кожата

В много климатизирани помещения кожата губи влажността и става суха. Това води до инфекции на кожата, особено внимание трябва да отделят лицата, които имат екзема или други заболявания на кожата, тъй като сухият въздух води до по-големи проблеми.

Респираторни инфекции

Малко невероятно, но по време на летния период често се стига до респираторни инфекции. Настинки, възпалено гърло, температура и възпаление възникват в резултат на студен въздух от климатиците.

Главоболие

Едно от най-честите състояния, които причиняват климатиците е главоболието. Устройствата поставени при ниски температури влияят на кръвоснабдяването на мозъка и това води до силни болки в главата, които могат да продължат с дни. Тези, които имат проблеми със синусите трябва да бъдат внимателни с ниските температури в помещенията по време на летния период.

Алергии

Климатиците трябва задължително да бъдат третирани, заради филтрите бързо се събират гъби, бактерии, прах и влакна. Всичко това създава проблеми за хората, които страдат от алергии или астма, а понякога и самите устройства могат да бъдат отговорни за появата на алергия.

Източник zajenata.bg