Дарение!Сатовча получи чисто нова линейка

Община Сатовча получи като дарение линейка от посланика на Суверенен Малтийски орден в България

Извънредният и полномощен посланик Н. Пр. Камило Дзуколи посети Сатовча и лично предаде ключовете на линейката на кмета на община Сатовча д-р Арбен Мименов.

Линейката – микробус "Фиат Дукато" е в добро техническо състояние и е с необходимото минимално оборудване за ефективното й използване.

Автомобилът е  изключително необходим за нуждите на  община Сатовча, който ще се използва за оказване на помощ при пътно-транспортни произшествия и за подобряване обслужването на нуждаещите се в сферата на социалното подпомагане.

Благотворителната дейност заема основното място в дейността на Малтийския орден. Сред множеството дейности на ордена са откриване на болници, помощ на страдащите, решение на въпроси при хуманитарни и военни кризи, пише "Инфомрежа". Организациите на Ордена по целия свят (Велики приорати, Национални асоциации, служби за спасение и фондове за помощ) отговарят за превръщането на всички свои програми в постоянно действащи учреждения, като болници, амбулатории и старчески домове, включващи медицинска помощ и социална подкрепа, помощ при катастрофи, в случаи на въоръжени конфликти и природни катаклизми - осигуряване на спешна и първа медицинска помощ, помощ на възрастни хора, инвалиди и деца в нужда, а също и програми за обучение на хора да оказват първа медицинска помощ, подкрепа на бежанци и маргинализирани слоеве от обществото, без значение от раса, произход и вероизповедание.

Малтийският орден провежда дейностите си по тези принципи вече повече от 900 години, работейки с хора от всички вероизповедания: мюсюлмани, православни, католици, протестанти и юдеи.

Следвайки своята историческа мисия да помага на болните, бедстващите и най-малоимащите в обществото, Малтийският орден продължава своята дейност, работейки в повече от 120 страни, като не пропусна нуждата и необходимостта от помощ в община Сатовча.