Ученици от школата по електроника с отличия

Мисия Пловдив

26-06-2014, 11:28

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Националния конкурс по наука, техника и технологии "Електрически прибори и устройства" Кранево 2014 година.

Проект на ученици от школата по електроника с ръководител инж. Диана Пачеджиева към Общински детски комплекс в Пловдив бе отличен на Националния конкурс по наука, техника и технологии „Електрически прибори и устройства“ Кранево 2014 година.  Това съобщи директорът на ОДК Атанас Куртенков.

„Контрол на макет с жп модели чрез микроконтролер (ARDUINO)“ спечели второ място в категория 9-12 клас. Младите изобретатели Георги Русев и Слави Славчев от 9 клас в Математическата гимназия и осмокласникът Христо Станчев от Професионалната гимназия по електроника и електротехника са работили над този курсов проект в продължение на две години. На конкурса те са направили впечатляваща презентация, каза от ОДК.

Възпитаници на инж. Пачеджиева от 5 до 8 клас също са се представили блестящо на Националното състезание по наука, техника и технологии, проведено също в Кранево. Осмокласникът Георги Бютюнев от Езикова гимназия „Пловдив“ е класиран на първо място, на второто е Валентин Вутов от Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Двамата са заели челните места, след като отговорили перфектно на 40 въпроса в теоретичната част, а в практическата демонстрирали управление на модел чрез персонален компютър.