Повече от 4000 съпричастни с дарения за бедстващите райони (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

26-06-2014, 12:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията е организирана от Национален алианс за работа с доброволци

Над 4000 съпричастни българи дариха вещи от първа необходимост в Центровете за работа с доброволци, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци само за пет дни.

Десетки доброволци сортираха и пакетираха дарените храни, дрехи, санитарни материали.

Първите бусове тръгнаха от Пловдив за Добрич във вторник следобед. Сред вещите имаше дамска чанта, пълна с храна, дарена от чичо Иван. Той ни разказа през сълзи за починалата си съпруга, родом от Добрич, и за прекрасните хора там.

От Карлово с помощта на куриерска фирма замина пратка с над 15 кашона, сред които седмичната дажба вода, която се полага на карловските железничари. Те се отказаха от нея, за да помогнат на жителите на Аспарухово.

В сряда, 25 юни, работата по събиране и изпращане на предмети и продукти от първа необходимост продължи. В Русе успяха да окомплектоват десетки кашони храна и впечатляващите 200 бр. кофи. 

Гражданите на Хисар и Асеновград се включиха с още два буса с кашони, надписани от развълнуваните доброволци с думите: "Ние ви подкрепяме". Вещите поеха към пункта за разпределяне на Фондация "Ръка за помощ", Добрич.

Днес ще ги последват Пирдоп, Хайредин, Димитровград, Хасково и други.

От 27 юни 2014 г. НАРД стартира още две кампании – едната ще събира строителни материали и вещи за дома – техника и обзавеждане, а втората – детски играчки. Очаквайте подробности!

Кампанията "Помощ за хората в беда" на Национален алианс за работа с доброволци се проведе от 21 до 25 юни в градовете София, Пловдив, Асеновград, Карлово, Пирдоп, Хисар, Русе, Хайредин, Бургас, Хасково, Димитровград! В пунктовете бяха събрани хиляди вещи, превозени с 9 буса.