Масивна цветна карта на Поморие насочва туристи

Туризъм

26-06-2014, 12:50

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 96 млн.лв за чисто море край Поморие

Посетителите на Поморие вече ще могат да намират бързо и лесно забележителностите на града. По инициатива на кмета Иван Алексиев, на главната улица е поставена масивна цветна карта.

На нея са посочени точните места на емблематични за града обекти като Манастир „Свети Георги”, Музей на солта, Храм „Свето Рождество Богородично”, НЧ „Просвета 1888”, Старият кей, рибарски хелинг, паметник на Яворов, Лятно кино „Яворов”, Исторически музей, Храм „Преображение Господне” и др.

Картата вече предизвика интереса на граждани и гости на града и от вчера около нея има много хора, които я разглеждат.

„Освен, че е красива, картата ще бъде много полезна за посетителите на Поморие.  Тя е начин да им представим забележителностите на града и да насочим вниманието им към тях. Уверен съм, че новата ни придобивка ще стане емблематично място за срещи и отдих. За съжаление в последно време ставаме свидетели на вандалски прояви върху общинско, държавно, дори и частно имущество. Относно опазването на картата, разчитам напълно на съвестта на гражданите и се надявам, че тя няма да стане поредната жертва на необмислени и безотговорни действия. Общинските обекти са ваши, пазете ги.” – призова кметът Иван Алексиев.