Немските туристи се връщат на Юг, заради духовен път

Поредна група немски туристи пристигна в Несебър от началото на сезона за да направи обиколка на новия туристически продукт наречен „Духовен път“.

Той е по проект „Вяра в Несебър“, който скоро беше открит и по който бяха реставрирани и социализирани две църкви: „Св. Параскева“ и „Св. Йоан Кръстител“ и околното им пространство, както и околното пространство на църквата „Св.Спас”.

В края на обиколката беше организиран коктейл изненада в Старата митрополия, под звуците на музикантите от струнен квартет „Мюзик арт“. Община Несебър винаги е подкрепяла и се е включвала в подобни прояви, както направи и този път.

Групата от 100 души, а още над 400 се очаква да пристигнат ддо началото на следващия месец, които ще посетят хилядолетния Несебър.

Германските туристи са тук, в качеството си на най-добрите клиенти и дистрибутори на фирмата за каталожна търговия „ОТТО“ (част от концерна OTTO Group с 54 200 служители в 123 филиала в 20 страни по света). Пътуването е за сметка на концерна и е под формата на награда за добре свършена работа.