Бургаска танцова двойка ще се бори за златото в Албена

Спорт

26-06-2014, 15:17

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Младата двойка вече е печелила много отличия, както в страната, така и в Европа

Бургаските танцьори Татяна Ефимкина и Антон Кандауров се подготвят усилено за предстоящия шампионат на България по стандартни и латиноамерикански танци, който ще се проведе в курортния комплекс Албена на 3-ти и 4-ти юли.

На Шампионата двойката ще танцува от името на клуб „Дъга“ от София. В момента двамата танцьори тренират усилено за шампионата. През годината те проведоха съвместни тренировки с Европейските финалисти Юрий Симачев и Анастасия Клокотова, както и със Световните Сергей Коновальцев, Салвадоре Тодаро и Виолета Янева.   В момента  двойката се готви под ръководството на българските треньори Калоян Иванов, Явор Вълчев и Диана Мешкова.

Младата двойка вече е печелила много  отличия, както в страната, така и в Европа във възрастта до 21 години и сега поглежда към златните медали в Албена.

През декември миналата година двамата състезатели  заеха първите места по стандартни и латиноамерикански танци в групата на младежите. През януари те достигнаха на финала на Мадрид Оупън, където отново се представиха отлично. Следват още две престижни състезания и класирания в Италия и Гърция, където танцьорите заемат призови места в тройката на класирането в двете категории на танците.

Татяна и Антон вече са забелязани от специалистите в България, които поканиха двамата да гостуват в шоуто „Денсинг Старс“, където се представиха със свой танц, който обра овациите на публиката в залата. Амбицията на двамата е на предстоящото първенство на България те да донесат в Бургас златни медали от Албена и да защитят репутацията на българската  танцова школа, която се представя успешно както на национално, така и на международно равнище.