AnimeS Expo 2014 на 5 юли в София

Парите

26-06-2014, 15:31

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

За девета поредна година, AnimeS-bg.com организира грандиозно аниме събитие, което ще събере аниме фенове, геймъри и K-pop танцьори от цялата страна. Интерпред или още известен като Световен Търговски Център на България, ще приюти посетителите на рождения ден на 5 юли (събота) от 11:00 часа.

"AnimeS Expo 2014" привлече вниманието на сериозни спонсори и партньори, които ще допринесат за покачването на адреналина по време на мероприятието. Организаторът Михаел Сладкаров сподели с нас "За мен е чест да работя с посолствата на Япония и Република Корея".

На разположение ще бъдат два етажа и пет зали, като в главната зала ви очаква сцена с 12 метров кино екран. В нея ще се проведе дългоочакваното косплей шоу, K-pop dance battle, презентации, както и награждаването на победители от различни турнири, конкурси и томболите. Косплей шоуто включва фенове с костюми от анимета и игри, които ще разиграват атрактивни сценки. Жури за косплея са Valentino Notari (представител на Италия за Евро Косплей 2014), Luca Buzzi (победител в World Cosplay Summit в Япония през 2010 година) и Мариан Бачев. Сред ВИП гостите са посланиците на Япония и Република Корея.

В останалите две зали, ще се провеждат гейминг турнирите по JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle и League of Legends (PC). Също така, в тях ще може да се насладите на множество други игри като Magic the Gathering, „Игра на тронове" (Game of Thrones), World of Warcraft TCG, Yu-Gi-Oh, технологични демонстрации и много други.

Организаторите на събитието са подготвили много награди под формата на томболи за всички посетители, изложбени щандове, торта за 600 човека и още много други награди и изненади.

Билетите за събитието ще се продават на място, а цените им са 12 лв. за пълнолетни и 10 лв. за непълнолетни. Децата до 14 годишна възраст (включително) са с вход свободен!

За повече информация може да следите събитието във фейсбук.