Заловиха крадците, задигнали компютри от интернет клуб в "Меден рудник"

Откраднатото продали на 30 годишен от Крайморие, в дома му обаче ченгетата се натъкнали на лаборатория за наркотици

Заловени са бандитите, откраднали 5 настолни компютъра от интернет клуб в блок 431 в бургаския комплекс "Меден Рудник". Заедно с компютрите крадците отмъкнали и мониторите към към тях. Крадците са двама братя - В.И., 26 годишен и по-малкия П.Д. на 23 години.

При претърсването на дома на В.И, намиращ се на улица "Патриарх Евтимий" е намерен и иззет един от откраднатите компютри, а в дома на П.Д. , намиращ се в "Меден Рудник" блок 445 са намерени и иззети две клавиатури. Двамата братя признали, че продали част от открадното от интернет клуба на 30 годишния К.Г. от бургаския квартал "Крайморие".  Полицаите са извършили претърсване и в дома на К.Г. Там са намерени пликче с метамфетамини, найлоново пликче с червено прахообразно вещество, джъмпери и пластмасови кутийки с прахообразно вещество и прекурсори за производство на наркотични вещества, 181 мобилни телефона от различни марки и модели, MP 4 Player, два МР 3 Players, усилвател, четири фотоапарата, четири авто-CD Players, два панела за CD Players, газов автомат, пневматична пушка и два преносими компютъра.

За намерените наркотични вещества и прекурсори е образувано бързо полицейско производство.

Установени са и другите лица, на които са продадени компютри от кражбата от интернет – клуба. Това са 20 годишния С.Х. от Българово и  жена с инициали С.Ж., 23 годишна.