Щетите от пороя върху инфраструктурата в Добричка община достигат около 1 000 000 лева

Щетите от пороя върху публичната инфраструктура в община Добричка достигат между 800 000 и 1 000 000 лева по предварителна оценка, съобщи заместник-кметът Дико Иванов. Той добави, че в селата в региона са наводнени 61 къщи, 78 дворове и стопански постройки, 58 мази. Сред най-пострадалите села при наводнението на 20 юни са Славеево, Пчелино, Батово, Полковник Минково, Дончево, Опанец, Драганово, Богдан, Одринци, Ново Ботево, Карапелит, Бранище, информира БТА.
Петдесет улици в общината са с частично разрушена настилка, каза Дико Иванов. По думите му в село Батово придошлата река напълно е извлякла настилката по една от улиците. Водният поток е унищожил и участъци по пътя Батово-Прилеп, Батово-местността "Лагера", където има и компроментиран мост. Участък от един километър по пътя от село Богдан, където е депото за битови отпадъци, към Добрич също е с големи щети. В селата Опанец и Драганово има подкопани мостове.
След проливните дъждове всички канали и дерета в общината са затлачени с кал и растителност и наново трябва да бъдат чистени, коментира заместник-кметът. Общинска комисия продължава да обхожда засегнатите имоти.