Това е логото на Капана (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

27-06-2014, 12:57

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Все повече хора идват в Пловдив специално заради емблематичния квартал, похвали се кметът Иван Тотев

Емблематичният пловдивски Капан вече има и своята емблема. Победителят в конкурса ABSOLUT KAPANA LOGO стана Васил Илиев, който ще получи възможността да разработи визуалната идентичност на един от най-старите занаятчийски квартали в България.

В последните няколко месеца Капана се трансформира и се превръща в притегателно място за култура и нови идеи. Това е една от най-новите открити сцени на града, коментира кметът Иван Тотев. Има много хора, които идват в Пловдив специално, за да го видят. Това бе целта, която си поставихме с амбициозната и рискова задача да превърнем една улица, която има своите транспортни задачи и своето място в градската среда, в пешеходно пространство, да й дадем нова функционалност, нови задачи и нови очаквания. Винаги има един голям риск, но се радвам, че този риск се оказва успешен и Капана се превърна в една от търговските марки на града, посочи още Тотев.

Над 200 са били подадените проекти за лого от Австрия, Франция, Италия, Холандия, Швейцария, Индия и България. Журито е гласувало онлайн. Първоначално са селектирани 20. При последвало гласуване е избран победителят, който ще отнесе и 5 хиляди лева награда.