Световното първенство поболя китайците - буквално!

Нова болест мъчи Китай - синдром на Световната купа по футбол

 В Китай отвори врати клиника, лекуваща ново заболяване, от което страдат хора в цялата страна, синдром на Световната купа по футбол.


Заболяването е комбинация от равнодушие, умора и безсъние, причинени от необичайното време, в което футболните фенове трябва да гледат предаваните на живо мачове от Бразилия. Поради това миналата седмица в град Чънду, в югозападната китайска провинция Съчуан, отвори врати първата клиника за лечение на болни от синдрома Световна купа по футбол.


Според болницата часовата разлика между Китай и Бразилия се отразява на хиляди хора. Освен от нарушение на съня те страдат и от стомашни болки, загуба на апетит, безпокойството и параноя, както и от отслабване на имунната система.


Лекарите дежурят 24 часа в денонощието по време на Световното първенство. Те също така лекуват психологически проблеми, свързани с истерията по играта. 35-годишният Ван Фу Вон, който работи в магазин за авточасти, се прегледал в клиниката тази седмица.

"Бях отвратен, когато Суарес ухапа италианеца и просто полудях. Не можех да ям, не можех да се съсредоточа, сякаш светът ми рухна, а това е просто игра на футбол. Прекарах 48 часа на легло в клиниката и вече се чувствам добре. Сега съм си определил лимит от един мач на всеки два дни", сподели Ван.


"Това е нова територия за нас, но е факт, че хората се разболяват от футбола", заяви лекар от клиниката.