Асансьорът, в който падна жена с внучето си, е пипан от персонала на болницата


Разследването на инцидента в Четвърта поликлиника в Бургас, при който 51-годишна жена падна с внучето си в асансьорна шахта, е в задънена улица.
Оказва се, че техническа експертиза на асансьора все още не е направена, защото съответният експерт е в отпуск до 1 юли. Самият асансьор е монтиран от фирма, която е прекратила дейност десет дни преди инцидента, информира bTV. От ръководството на поликлиниката изказват предположение, че може да е имало токов удар преди инцидента.

Оказва се, че той е бил нов, модерен модел с електронна система. Вратите са се отваряли и затваряли по-бавно и често пациентите са ги блъскали, за да могат да тръгнат по-бързо. Заради това е имало повреди и в крайна сметка ръководството на болницата е махнало електронният механизъм, който е блокирал вратите. Така те вече са могли спокойно да се отварят по всяко време – резултатът е известен, паднала жена и малко дете.
51-годишната Валя вече е по-добре, но не помни нищо от инцидента. Съпругът ? казва, че в ситуацията е имало голям късмет – звъннал е телефонът на жената и затова веднага се е разбрало, че в шахтата има човек. Персонал на лечебното заведение е отричал, че има някой в шахата, „за да не дойдели журналистите”, каза мъжът на Валя. И се заканва, че докрай ще се бори за правата си.