Скоро отварят новата магистрална детелина на "Тракия"

Отварят пътят за Българово и Айтос с малко забавяне, заради пороите

Проектът за пътен възел до Българово, който ще събужди икономиката на три града в община Бургас се очаква да бъде завършен окончателно до края на месец юли.

Изграждането на "Детелината" се движи в предварително разчертаните срокове, но имаше малко забавяне, предвид природните стихии, които атакуваха Изотчна България в близките седмици.

В най-скоро време новото кръгово движение до град Българово, което ще включи в автомагистрала "Тракия” три напълно откъснати района и две общини по протежението на пътя ще бъде факт, съобщи за BurgasUtre кметът на град Българово Йордан Йорданов.

"Това ще е голям плюс за Айтос, Средец, Камено и за нас от Българово. За рафинерията пък буквално е един пряк път, защото те имат два натоварени портала от страната на Братово и на Ветрен, от където и да тръгват, цистерните обикалят страшно много и натоварват движението”, коментира кметът на Българово за новата "детелина".

Рехабилитацията на пътен участък Миролюбово – Каблешково пък е е завършена на 90 процента, като предстои да бъде довършена маркировката на пътя и да бъдат доизградени отводнителни канавки. Изпълнението на двата обекта ще облекчи значително движението по автомагистрала „Тракия“, като отклони част от потока автомобили през активния туристически сезон.