Жена събра 7 чувала с детски консумативи за Добрич и Варна

Бургаско сдружение направи вече три транша с дарения, набира за четвърти

За трети  пореден ден екипът на бургаското сдружение "Усмивка" изпрати за пострадалите в Добрич, Килифарево и Варна помощи събрани от гражданите на Бургас и дарители от цялата страна.

В кампанията се включиха много хора, които дариха нови дрехи, обувки, минерална вода, спално бельо, хавлии и вещи от първа необходимост.

Бургаска дарителка Нели Петкова успяла да събере седем чувала с дрехи и продукти за децата, които бяха транспортирани вчера за град Килифарево. Тя лично се е наела да предостави за децата, пострадали от потопа дрехи, памперси, биберони, играчки и други продукти, които е закупила с лични средства.

"Много хора се обадиха никой от тях не е богат, но дадоха от това, което имат с готовност. Благодарим на всички наши приятели, които за пореден път доказаха, че Бургас е не само най-добрия град за живеене, но град, в който живеят хора с много добри и човешки сърца!", каза председателката на сдружението Митка Георгиева.

Кампанията  продължава. От следващата седмица екипите ще насочат вниманието си и към най-малките, децата, които също се оказаха в капана на водната стихия.

"Отправяме своя апел към хората да насочат вниманието си към най-малките като им дарят дрехи, пособия за писане и  рисуване, играчки, бои, памперси, консумативи", допълни още г-жа Георгиева.